HRV  ENG

Arhiva 2013

Srijeda, 17.4.2013.

Parodontitis je, uz karijes, najčešće oboljenje u usnoj šupljini. Zahvaljujući preventivi, učestalost karijesa je u razvijenim zemljama u opadanju, ali to se još uvijek ne primjećuje s parodontitisom. Tako gotovo polovica svih ljudi iznad 35 godina pati od lakšeg, a trećina iznad 65 godine od težeg oblika parodontitisa.

Bolest je često polagana i bezbolna pa ... Više

Srijeda, 13.3.2013.

Jeste li primjetili da više nema proizvoda za higijenu usne šupljine na kojem ne piše da osvježava dah? Čini se da je marketing firmi tih proizvoda prepoznao problem neugodnog zadaha prije nego sama struka. Ipak, u posljednje vrijeme se sve više govori o tom problemu i na stomatološkom stolcu.

Neugodan miris dahu daju hlapljivi sumporovi spojevi i diam... Više

Ponedjeljak, 25.2.2013.

posljedice gubitka jednog zubaGubitkom jednog zuba, na preostalim se zubima događaju nepoželjne promjene koje izazivaju cijeli niz problema. Da bismo ih prevenirali, svaki izgubljeni zub se mora na vrijeme nadoknaditi! Slika prikazuje koje su to točno posljedice: 1. susjedni zubi se naginju u novonastali prazni prostor; 2. naginjanjem gube kontaktne točke sa svojim susjednim zubima i između njih je znatno otežano či&scaro... Više