HRV  ENG

Htjeli bismo da nas upoznate kroz ono u čemu smo najbolji, gdje smo sigurni - kroz naš rad. U njemu istinski uživamo i radimo ga s velikom strašću pa naši pacijenti to i prepoznaju.

Ovdje možete nešto naučiti o nekim dijelovima stomatologije, možda naći svoj problem i moguće rješenje, ali i otprilike steći dojam kakvo biste iskustvo mogli imati liječeći se kod nas.

Ortodoncija

Ortodoncija je dio dentalne medicine koji se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zubi. Na taj način dobijemo ne samo znatno bolje estetske rezultate, već i funkcijske.

Pravilno poredani zubi se i lakše čiste pa samim tim su manje izloženi i karijesu i upalama zubnog mesa. Danas je ortodontska terapija moguća u svakoj životnoj dobi i koristimo ju u najrazličitijim situacijama, npr. kod djelomično bezubih starijih pacijenata kako bismo vratili zube na njihov prvobitni položaj te onda protetskim nadomjestkom (mostom ili krunicama na implantatima) nadoknadili izgubljene zube.

Ortodontsku terapiju nam provodi osoba s puno iskustva, specijalist i sveučilišni profesor.

Ipak, najbolji se rezultati postižu kod djece kod koje nije još završila faza koštanoga rasta. Zato naše male pacijente ne čuvamo samo od karijesa već brinemo i o tome da njihovi zubi budu lijepo postavljeni.

Naime, ako se neki problem uoči u najranijoj dječjoj dobi, na njega se može utjecati, presresti ga i tako izbjeći prave ortodontske anomalije. To se zove interceptivna terapija.

Zato je najvažnije da djeca redovito dolaze na kontrolne preglede kako ne bismo propustili dragocjeni trenutak u kojem će naši preventivni postupci biti najučinkovitiji.

Ortodontsku terapiju nam provodi osoba s puno iskustva, specijalist i sveučilišni profesor.

Pročitajte više o našem stručnom timu

Saznajte nešto o nama i prije nego što nas upoznate. Više pročitajte ovdje.

Pročitajte više o našem timu

Pratite nas na društvenim mrežama!

Jeste li znali da termin možete dogovoriti i putem Facebooka i Twittera?