HRV  ENG

Htjeli bismo da nas upoznate kroz ono u čemu smo najbolji, gdje smo sigurni - kroz naš rad. U njemu istinski uživamo i radimo ga s velikom strašću pa naši pacijenti to i prepoznaju.

Ovdje možete nešto naučiti o nekim dijelovima stomatologije, možda naći svoj problem i moguće rješenje, ali i otprilike steći dojam kakvo biste iskustvo mogli imati liječeći se kod nas.

Izaberite jednu od naših djelatnosti:

Protetika i restaurativna stomatologija

Cilj im je nadoknađivanje izgubljenih zubi te vraćanje ili promijena oblika postojećih zuba uvijek u ljepše s poboljšanom funkcijom.

Simptomi

  • pukao Vam je dio zuba ili cijeli zub
  • zub je razoren karijesom ili nekim stomatološkim zahvatom (npr. liječenjem korijenskih kanala, do kojih se izrađuje pristupni tunel kroz središte krune zuba)
  • nedostaju Vam neki zubi, a implantati ne dolaze u obzir
  • nedostaju Vam svi zubi

Terapija

Ponosni smo na naše veliko iskustvo u izradbi najkompliciranijih protetskih konstrukcija i rješavanju najzahtjevnijih funkcijskih i estetskih slučajeva. U našoj se ordinaciji među prvima u Hrvatskoj počelo raditi po principima i s tehnologijama koje su danas općeprihvaćene u modernoj stomatologiji, naravno, uz stalna usavršavanja. Ovdje razlikujemo direktno nadomještavanje zubnih tkiva ispunima koje izrađujemo u ordinaciji u jednoj posjeti i indirektno, nadomjescima koji se izrađuju u laboratoriju.

Terapija ispunom je vjerojatno najčešći zahvat koji se u ordinaciji radi, ali to ga nipošto ne čini jednostavnim. Naši ispuni su uvijek izrađeni s maksimalnim očuvanjem zubnih tkiva, seriozno, u mnogo slojeva te s puno pažnje i, usuđujemo se reći, ljubavi, estetski izmodelirani da se gotovo neprimjetno stapaju sa ostatkom zuba i vraćaju mu njegovu funkciju. Tako izrađeni, traju natprosječno dugo.

Naravno, kvaliteti doprinosi i izbor najboljih kompozitnih materijala te adheziva (sredstva kojim se ispun povezuje sa zubom) za koje je znanost dokazala, ali i mi se u radu uvjerili da ispunjavaju svoju zadaću.

Ponosni smo na naše protetske radove za koje s odgovornošću tvrdimo da im je točnost pristajanja natprosječna tj. da je prijelaz sa nadomjestka na zub nevidljiv čime se preveniraju problemi sa zubnim mesom.

Protetska terapija također zahtijeva veliko iskustvo i znanje terapeuta jer, bez obzira kako je danas tehnologija napredovala, ono najvažnije kod protetskog rada – granicu preparacije, određuje ruka terapeuta. Zbog toga u radu koristimo povećala i ponosni smo na naše protetske radove za koje s odgovornošću tvrdimo da im je točnost pristajanja natprosječna tj. da je prijelaz sa nadomjestka na zub nevidljiv čime se preveniraju problemi sa zubnim mesom. Važnu ulogu u protetskom dijelu terapije imaju i naši zubni tehničari s kojima usko surađujemo i u čiju se kvalitetu možemo pouzdati.

Pri izradbi bilo koje vrste nadomjeska (inleja, ljuskice, krunice, mosta, proteze), pacijenti gotovo uvijek upoznaju i zubnog tehničara jer njegujemo individualni pristup. Na tom se susretu izrađuju fotografije pacijentovih zubi radi što bolje komunikacije i planiranja terapije te optimalnih rezultata. Svakoj od faza rada posvećujemo maksimum pažnje i koristimo materijale i metode rada koje su se u znanosti, ali i našem iskustvu pokazali najboljima.

Visokoestetski keramički radovi se izrađuju najnovijom CAD/CAM tehnologijom, dakle računalnim programom, ali svaki rad prođe kroz ruke naših tehničara bez čijeg umjetničkog dodira ne bi ni napredna tehnologija mogla polučiti estetske rezultate kakve imamo.

Nakon završene terapije, naša briga o Vama ne prestaje, već Vas redovito obavještavamo kad je vrijeme redovite kontrole i čišćenja zubi jer je to najbolja preventiva i način da se maksimalno produlji vijek trajanja protetskih radova.

Jeste li znali?

  • da se ljuskice na prednjim zubima mogu izraditi i od kompozita (materijala za ispune) direktno u ustima i da su jeftinije, ali zahtijevaju veliku vještinu stomatologa i povremene korekcije?
  • da krunice imaju zaštitnu ulogu i stavljaju se na zube koji su toliko oštećeni da bi, kad bismo im samo napravili ispun, pukli?
  • da ljuskicama možemo mijenjati boju, oblik, ali i položaj zubi pa ponekad možemo zaobići terapiju aparatićem za zube?

Pročitajte više o našem stručnom timu

Saznajte nešto o nama i prije nego što nas upoznate. Više pročitajte ovdje.

Pročitajte više o našem timu

Pratite nas na društvenim mrežama!

Jeste li znali da termin možete dogovoriti i putem Facebooka i Twittera?