HRV  ENG

Htjeli bismo da nas upoznate kroz ono u čemu smo najbolji, gdje smo sigurni - kroz naš rad. U njemu istinski uživamo i radimo ga s velikom strašću pa naši pacijenti to i prepoznaju.

Ovdje možete nešto naučiti o nekim dijelovima stomatologije, možda naći svoj problem i moguće rješenje, ali i otprilike steći dojam kakvo biste iskustvo mogli imati liječeći se kod nas.

Parodontologija

Svaki zub je uložen u svoju 'čašicu' (alveola) u čeljusnoj kosti i snopovima sitnih vlakana (parodontalni ligament) povezan s njom, a čeljusna kost je izvana prekrivena zubnim mesom. Parodontologija se bavi oboljenjima svih spomenutih tkiva koja okružuju zub.

Simptomi

  • povlačenje zubnog mesa
  • krvarenje zubnog mesa
  • neugodan zadah
  • otekline na zubnom mesu
  • gnojenje oko zuba
  • rasklimavanje ili čak ispadanje zubi

Terapija

Sve ove probleme treba ozbiljno shvatiti i nije dovoljno 'malo bolje prati zube' kako se često banalizira terapija parodontalnih oboljenja.

Neki od ovih problema nisu posljedica upale i, u tom ćemo slučaju proanalizirati koji su čimbenici do njih doveli, te će terapija biti usmjerena na npr. rješavanje škripanja i stiskanja zubi, na promjenu načina održavanja higijene zubi pri čemu ćete od nas dobiti vrlo detaljne upute kako četkati i pomoću čega.

Drugi, veći dio problema, jest upalne prirode i u tom slučaju ćemo se najviše baviti uklanjanjem uzročnika upale. To činimo dubinskim čišćenjem zubnih naslaga, kemijskim djelovanjem na bakterije u ustima te tretiranjem upaljene sluznice ozonom kao vrlo važnim dijelom parodontološke terapije. U našoj ordinaciji koristimo BIOZON uređaj koji nam se pokazao izuzetno korisnim, što potvrđuju i brojne studije.

U nekim je slučajevima potrebno uključiti i antibiotsku terapiju i odrediti koje su to točno bakterije kod Vas uzročnici parodontitisa.

Obaveznu pretprotetsku parodontološku terapiju kod nas obavlja specijalist kojega smo pomno odabrali jer je u svom području među najboljim stručnjacima.

Obaveznu pretprotetsku parodontološku terapiju kod nas obavlja specijalist kojega smo pomno odabrali jer je u svom području među najboljim stručnjacima.

Svakako je neizostavan dio terapije razgovor s Vama s ciljem što boljeg razumijevanja bolesti i Vaše uloge u ozdravljenju. Veliku pozornost poklanjamo edukaciji o oralnoj higijeni kao i kontrolnim pregledima na kojima možemo i zajedno vježbati metode četkanja koje Vam preporučujemo. Kod nas ćete dobiti individualni trening oralne profilakse (tzv. iTOP) koji se danas smatra najboljim načinom da se postignu rezultati u sprječavanju nastanka zubnog kamenca.

Brigu o redovitim dolascima na kontrolu prepustite nama! Mi ćemo Vas obavijestiti kad je došlo vrijeme da nas posjetite, Vi o tome ne morate razmišljati.

Jeste li znali?

  • da upale u ustima mogu biti povezane sa oboljenjima na drugim mjestima na tijelu kao npr. na koži i zglobovima?
  • da trudnice koje imaju parodontitis imaju veću mogućnost da prerano rode ili da imaju spontani pobačaj? Više pročitajte ovdje.
  • da je parodonitis povezan s nastankom aterosklerotskih promjena na krvnim žilama? Više pročitajte ovdje.

Pročitajte više o našem stručnom timu

Saznajte nešto o nama i prije nego što nas upoznate. Više pročitajte ovdje.

Pročitajte više o našem timu

Pratite nas na društvenim mrežama!

Jeste li znali da termin možete dogovoriti i putem Facebooka i Twittera?